Hancock Lofts
Mixed-Use
EXTERIOR
EXTERIOR
EXTERIOR
EXTERIOR
COURTYARD - ENTRY & PARKING
COURTYARD - POOL
SECTION
LIVING SPACE: LOFT
LIVING SPACE: LOFT
LIVING SPACE: AFFORDABLE UNIT
LIVING SPACE: FLAT
This mixed-use development, achieved
through a public-private partnership, creates
an iconic corner in West Hollywood, CA.

As part of a developer/architect team we lead a community design process to develop this city-owned site, address a shortage of public parking, and establish a program for housing and retail space. The design leverages the irregular, sloping lot to reinforce street life and create an unexpected rooftop open space. Public parking is located underground while residential parking loops up and over street level housing to place active use along the side street. Architectural expression is rooted in sustainable strategies: all units are cross-ventilated and sliding wood screens are used to shade boulevard flats and moderate the level of engagement with the busy street below.

STATUS
COMPLETED 2009

LOCATION
WEST HOLLYWOOD, CA

CLIENT
CIM GROUP

PROGRAM
133,476 SF MIXED-USE: 38 UNITS, 11,600 SF RETAIL, 217 PARKING SPACES
AWARDS AND RECOGNITION
2011 AIA NATIONAL HOUSING AWARD
2010 AIA/CALIFORNIA COUNCIL MERIT AWARD
2010 RESIDENTIAL ARCHITECT MERIT AWARD
2010 WOODWORK INSTITUTE AWARD
2009 INTERNATIONAL DESIGN AWARDS, RESIDENTIAL AWARD
2005 WESTSIDE PRIZE HONOR AWARD (UNBUILT)