Sobieski House

00_Title.jpg
01_Text Intro_20181224.jpg
unfolded massings vector - green-01.jpg

Folded white boxes house living and sleeping spaces on this large flag lot, while burnt wood (sugi) clad bars enclose bathrooms and storage.

Modest materials - concrete floors, painted pegboard, and cut-out openings rather than glass - serve to frame views and support flexible living on a tight budget.

 

Living and sleeping spaces spill to the outside, with secondary indoor circulation providing a short-cut during wet weather.

Cooling is achieved by a combination of passive strategies and fan-assisted earth tubes. An off-the-grid guest house allowed the family to live on-site during construction.

grand_pool_001.jpg
 

STATUS
Completed 2012

LOCATION
South Pasadena, California

CLIENT
Confidential

PROGRAM
3,700 SF Home, 650 SF Guest House, 25,900 SF Lot

AWARDS & RECOGNITION
2014  AIA National Housing Award
2013  Australian Institute Of Architecture International Award Finalist
2013  World Architecture Festival Shortlist
2012  AIA Los Angeles Citation