The Thinkery

00_Title.jpg
01_Text Intro_20181224.jpg
_D2A7959.jpg
Pages from UT AUSTIN_gg1.jpg

This new building expresses the museum’s vision for learning and provides a community marker for the growing Mueller neighborhood in Austin.

Squares_Compiles.jpg

Its simple form includes gallery spaces housing permanent and temporary exhibits, program rooms, and support space. The building wraps an outdoor exhibit space that connects to a community courtyard and public “paseo.” Given the climate, shade is key: glass is used strategically to strengthen indoor/outdoor connections and maintain visitor comfort.

Within a year of the new building’s opening, membership increased five-fold and annual visitors more than tripled.  Workshops on everything from soldering to cow eye dissection have been enthusiastically attended, school tours fill six months in advance, and in the evenings millennials line up the length of the paseo to attend special events.

shot8_people.jpg
 

STATUS
Completed 2013, LEED Silver

LOCATION
Austin, Texas

CLIENT
Austin Children's Museum

TEAM
STG Design

PROGRAM
35,000 SF Children's Museum

AWARDS + RECOGNITION
2016  ULI Austin Impact Award: Public Places
2014  Texas Society Of Architects Design Award
2014  ABJ Commercial Rest Estate Award - Community Impact


The Thinkery shared by others . . .